מתכון לשבת
עוגת קוקוס שוקולד, שרה אלי, מינהלנית ומנהלת תחום כוח אדם
חומרים:
לבסיס:6 כפות סוכר
6 כפות קמח תופח
6 כפות שמן
6 חלמונים
לקצף:
6 חלבונים
1 1/4 כוסות סוכר
100 ג' שוקולד מריר
100 ג' קוקוס
לקישוט:
מעט אבקת סוכר
אופן הכנה:
- לערבב בקערה את כל חומרי הבסיס ולשטח בתבנית משומנת.
- מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.
- מגרדים שוקולד לתוך הקצף, מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב.
- שופכים את הקצף מעל הבסיס ואופים כ35 דקות ב170-180 מעלות.
- בתום הזמן מכבים את התנור, פותחים את התנור ונותנים לעוגה להתקרר בתוך התנור כ15 דקות.
- לאחר שהעוגה התקררה ניתן לקשט ולפזר אבקת סוכר מעל.